skip to content

Over Enkineo

 

Motorisch Remedial Teacher en schrijfdansdocent: Helen van der Pol

 

In een ondoordringbaar bos van specialisten en behandelaren, heb ik als moeder van een zoon met dyslexie, dyspraxie, een automatiseringsprobleem en een zwakke motoriek maar verder reuze gezond, een behoorlijke wandeling moeten afleggen. Een wandeling met veel vallen en opstaan. Maar door de zorg rondom mijn zoon ben ik gaan inzien dat je als ouder je kind het beste kent.

 

Met de allerbeste bedoelingen van de helpende buitenwereld, konden veel specialisten mijn zoon vaak niet een adequate behandeling geven. Het probleem was te complex. Ik ben mijn zoon toen zelf bewegingsoefeningen gaan aanbieden die specifiek bij hem pasten. Ik zag hem met sprongen vooruit gaan. Niet alleen op cognitief vlak ging hij vooruit maar ook zijn zelfvertrouwen groeide enorm. Ik legde namelijk niet alleen maar nadruk op de dingen die moeilijk voor hem waren. 

 

Met name het beleven van de succeservaringen was duidelijk heel erg belangrijk voor hem. Nadat mijn zoon naar de middelbare school is gegaan en zonder verdere problemen zijn aansluiting heeft gevonden, is bij mij het besef gekomen dat ik met deze ervaring en aanpak meer kinderen en hun ouders zou kunnen helpen. 

 

Het was voor mij al snel helder dat de post-HBO opleiding tot Motorisch Remedial Teacher het beste paste bij mijn ervaringen en met het volgen van deze opleiding zou ik mijn kennis verbreden en beter kunnen toepassen.

 

Naast het geven van groeps- en individuele MRT geef ik gymles aan peuters en kleuters en verzorg workshops schrijfdansen. Tijdens de opleiding tot Motorisch Remedial Teacher ben ik geschoold in het diagnosticeren en behandelen van problemen met de grote en fijne motoriek. Om de behandeling van de fijne motoriek (onder andere het schrijfproces) te ondersteunen heb ik naast de MRT opleiding de opleiding tot schrijfdansdocent gevolgd bij Ragnhild A. Oussoren, gediplomeerd grafoloog en schrijfpedagoog en de ontwikkelaar van de schrijfdansmethode.

                                                                

 

 


ENKINEO.NL | Copyright 2013 | Hosting & Webdesign : ERC-Automatisering.nl | Teksten: Helen van der Pol