Helen van der Pol

Een ontspannen massage is de ideale manier om jouw klachten te lijf te gaan

Over mij

Aanloop naar mijn eigen praktijk

Ik ben Helen van der Pol, woonachtig in Lelystad en moeder van twee volwassen kinderen. Mijn passie om mensen te helpen gaat al terug naar de tijd dat ik een klein meisje was. Ik wilde zuster worden. Nou, dat ben ik niet geworden maar ik werk wel al meer dan 20 jaar in de tandheelkundige gezondheidszorg. Daarnaast ben ik in 2010 begonnen met de studieboeken weer op te pakken. Eerst de post-HBO opleiding tot Psycho Motorisch Remedial Teacher. Dat bleek nog niet voldoende. De klachten en problemen die is destijds in mijn praktijk zag waren omvangrijker dan alleen het motorisch gedeelte. Om de vraag vanuit de praktijk op een goede manier te beantwoorden en omdat mijn interesse in de psyche van de mens was aangewakkerd heb ik vervolgens de HBO opleiding Erkend Kindertherapeut gevolgd.

Psycho Motorisch Therapeut

Zorginstelling

Met mijn diploma’s op zak en een rugzak vol met passie ben ik vervolgens vanuit mijn praktijk bijna 7 jaar werkzaam geweest als Psycho Motorisch Therapeut in een zorginstelling. Het werk met deze jong volwassenen met een verstandelijke beperking was in één woord grandioos. Wat heb ik genoten van de bewoners en hun wekelijkse sessies. Gelijktijdig met het werk in de zorginstelling ben ik in 2021 begonnen aan mijn Master Toegepaste Psychologie. Het geleerde heb ik meteen toegepast in de praktijk.

Baby & peuter gym

Met mijn kennis van de motoriek en ervaring als Kindertherapeut heb ik 12 jaar lang met ongelooflijk veel plezier en passie baby- en peutergym gegeven. Het op een spelenderwijze leren bewegen en de allerkleinsten op een attente en liefdevolle manier te begeleiden om een moeilijke gymuitdaging aan te gaan heeft mij altijd heel veel energie gegeven. Helaas zijn door mijn verhuizing in 2022 van Den Haag naar Lelystad deze gymlessen komen te vervallen, maar met veel vreugde ben ik in mijn nieuwe woonplaats begonnen als docent Shantala Babymassage.

Ik geef alle energie
in liefdevolle aanrakingen
om je te laten ontspannen

Natuurgeneeskundig therapeut

Beroepsvereniging

Na het volbrengen van de HBO opleiding tot Kindertherapeut heb ik mij aangesloten bij de beroepsorganisatie BATC. Vanuit deze beroepsorganisatie voor complementaire geneeswijze is het ook mogelijk om via de aanvullende verzekering in aanmerking te komen voor vergoeding.

Maar om vanuit mijn beroepsorganisatie BATC vergoed te blijven worden door de zorgverzekering, moest ik mij laten bijscholen. De BATC werkt vanuit 5 natuurgerichte principes. In drie van de vijf principes was ik al geschoold. Zo had ik al mijn papieren als Sensorisch Integratie Therapeut behaald en samen met het psychologie diploma was dit goed voor 3 principes (deze 2 + principe energie). Om de laatste 2 principes ook te verkrijgen heb ik toen de opleiding tot orthomoleculair voedingsadviseur gevolgd en afgerond en de opleiding tot Voetreflexzone therapeut cum laude afgerond.

Praktijk

Massage

Maar waarom nu alleen nog een praktijk voor Massage? Mijn allereerste ervaring met de voetreflexzone therapie opleiding was zo overweldigend sereen. De warmte en de aandacht die ik de persoon op de behandeltafel kon geven gaf zoveel voldoening dat ik totaal in de ban raakte van het masseer vak. Echte passie is daar ontstaan. Het was al tijdens de opleiding duidelijk dat ik meer voelde tijdens het masseren dan gemiddeld en dat mijn aanrakingen en strijkingen dieper gingen dan alleen maar gewoon aanraken. Ik ervaarde dat er bij de gemasseerden diepere gevoelens naar boven kwamen en dat de behandelingen zeer ontspannend werkten. En dat door het ervaren van zoveel ontspanning het lichaam ook nog het zelfhelend vermogen gebruikt om eventuele klachten of vervelende symptomen te verhelpen is natuurlijk helemaal fantastisch. Mijn passie is nu mijn werk geworden en tijdens elke voetreflexzone behandeling geef ik alle energie in liefdevolle aanrakingen en strijkingen om de klant op de behandeltafel een onvergetelijk ogenblik te gunnen.

Mijn holistische visie

Mijn missie

Ik krijg ongelofelijk veel voldoening uit het werken met mensen die naadloos aansluiten bij mijn visie dat het menselijk lichaam een uniek geheel is. Mijn energie stroomt als ik mag werken met mensen die net als ik bewust zijn dat ontspanning een belangrijke voorwaarde is om klachten of symptomen te lijf te gaan. Want per slot van rekening zijn de duidelijke signalen van klachten en symptomen een belangrijke schreeuw van het lichaam om aandacht. En deze schreeuw is er om gehoord te worden.

Met mijn holistische visie bereik ik mensen die met mijn persoonlijke en warme touch en door ultieme ontspanning aan de slag gaan om in verbinding te komen met hun lichaam en geest. Een ontspannen massage is de ideale manier om jouw klachten te lijf te gaan en de blokkades op de energiestroom weer te laten stromen waardoor de essentiële levensenergie weer vloeit zoals het hoort. 

Ik streef ernaar dat je door mijn liefdevolle massage technieken en de ruime aandacht voor jouw  persoonlijke verhaal, ervaart dat een serene voetreflexmassage of een liefdevolle verbindende babymassage bij mij meer is dan zomaar een massage. Ik wil je laten ervaren dat wanneer je je lichaam de aandacht geeft die het verdient en je je lichaam en geest ultiem ontspant, het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken wordt. Je merkt dan dat het geheel weer in balans komt en klachten verminderen of verdwijnen. 

Leuk om kennis te maken

Wil jij ook een oase van rust ervaren? Stap dan binnen in de wereld van ontspanning en verbinding en ontdek de magie van aanraking en liefdevolle zorg met mijn allesomvattende benadering van voetreflexmassage en babymassage. Maak weer verbinding met je lichaam en kom In Balans. Je voelt je energie weer stromen.

Nu met een gratis luxe voetenbad met keus uit diverse geuren twv € 9,95.