Voetreflexmassage

Voetreflexmassage: je voeten als poort naar de gezondheid van je héle lijf

Grieken en Romeinen

Geschiedenis van de voetreflexmassage

Het principe van de voetreflex massage zoals deze in onze tijd wordt gegeven bestaat in feite al eeuwenlang. De oude Grieken en Romeinen wisten al dat in de voeten het menselijk lichaam weerspiegeld lag. Door op bepaalde gebieden druk uit te oefenen of te wrijven zagen zij dat ervaren klachten elders in het lichaam verminderden. De voetreflexologie heeft zich in het begin van de vorige eeuw sterk ontwikkeld en door het pionierswerk van o.a. Fitzgerald en Eunice D. Ingham ontwikkeld tot wat het nu is. Een ultiem ontspannen voetreflexmassage waarbij door het aanraken en druk uitoefenen op bepaalde gebieden (zones), de bloeddoorstroom gestimuleerd, de lymfestroom beïnvloed en het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Luister naar je lichaam

Je voeten weerspiegelen je lichaam

Alle organen, spieren en klieren van het lichaam zijn weerspiegeld in de voet. De organen aan de linkerzijde van het lichaam worden in de linkervoet weerspiegeld en de organen in het rechter gedeelte van het lichaam in de rechtervoet. Organen die in het midden of net uit het midden liggen worden verdeeld weerspiegeld over beide voeten. Door tijdens een voetreflexmassage druk uit te oefenen op de reflexpunten worden de te behandelen organen, spieren of klieren beïnvloed. Op deze manier wordt uiteindelijk het natuurlijk evenwicht hersteld.

Het stimuleren van de voetreflexzones wordt op zowel een neurologische wijze gedaan als op een energetische wijze. Bij een neurologische massage wordt er gemasseerd met stevige druk en bij een energetische massage is de druk licht of zelfs zonder aanraking. 

Je voeten vertellen jouw verhaal

Verbinding maken

Je voeten als poort naar de gezondheid van je héle lijf

Door je voeten met speciale technieken en aanrakingen te masseren worden de uiteinden van de zenuw- en energiebanen geraakt en worden bloedsomloop, lymfestroom en energiestroom beïnvloed. Door mijn professionele technieken en aanrakingen zorgt een voetreflexzone massage voor een verbeterde circulatie waardoor een gunstig effect op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen plaatsvindt. Het ontvangen van een voetreflexmassage werkt:

Ontspannend

Vitaliserend

Stimulerend voor het zelfgenezend vermogen

Ontspannend

mijn ontspannende grepen en masseren met aandacht zorgen voor een diepe ontspanning. Je lichaam komt tot rust en je malende gedachten stoppen. Tijdens een massage doezel je dan ook vaak weg.

Vitaliserend

door de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen eenvoudiger worden afgevoerd. Hierdoor verminderd stijfheid en vermoeidheid.

Zelfgenezend

een voetreflexzone massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hierdoor is een voetreflexmassage een mooie aanvulling op de reguliere geneeskunde, welke vooral gericht is op symptoom bestrijden door operaties en medicaties.

In Balans

Dus daarom een voetreflexmassage

Of je nu last hebt van stress, vermoeidheid, pijn, spijsverteringsproblemen, allergieën of andere gezondheidsklachten, ik help je door mijn persoonlijke touch en ontspannen voetreflexzone massage aan de slag te gaan om in verbinding te komen met je lichaam en geest. Ook help ik je om deze in balans te krijgen zodat het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd en je klachten of symptomen verdwijnen. Je voeten zijn per slot van rekening de basis en het fundament dat je draagt. En als dat fundament wankelt of niet stabiel is, raak je in onbalans.

Tijdens mijn behandeling is er altijd ruime aandacht voor je persoonlijke kant. Door mijn persoonlijke benadering en mijn brede medische en psychologische kennis ervaar je altijd een luisterend oor zonder oordeel. Mijn liefdevolle en bekwame massagetechnieken zorgen voor een ultieme ontspanning die bijna hypnotiserend werkt. De warme aandacht geeft je een positief gevoel wanneer je bij mij de deur uitgaat. Je lichaam heeft de aandacht gekregen die het verdient en voelt daardoor energieker. Na een behandeling bij mij ondervind je dat de doorbloeding beter is waardoor je je ook warmer, energieker en vitaler voelt. 

Leuk om kennis te maken

Wil jij ook een oase van rust ervaren? Stap dan binnen in de wereld van ontspanning en verbinding en ontdek de magie van aanraking en liefdevolle zorg met mijn allesomvattende benadering van voetreflexmassage en babymassage. Maak weer verbinding met je lichaam en kom In Balans. Je voelt je energie weer stromen.

Nu met een gratis luxe voetenbad met keus uit diverse geuren twv € 9,95.